Störös

Nybyggt störrös finns till gästernas förfogande. Byggnaden är en timmerbyggnad med eldstad i mitten och bänkar efter långsidorna.
Innan man tänder elden öppnas rökluckan i taket. Ved finns och det är bara att göra upp en eld och sätta sig ner och grilla eller vad man vill göra. Elda och koppla av.

Efter avslutad sammankomst: Om elden brinner kan man låta takluckan vara öppen. Om det bara är glöd kvar på hällen kan takluckan stängas. Viktigt att var och en städar efter sig. Alla tar med sig avfall och sopor från byggnaden.

Öppettider: Dygnet runt. Ingen bokning gäller. Alla kan samsas i byggnaden. Är det folk i byggnaden, knacka på och fråga om det finns plats för att stiga in.

Störrös är en gammal traditionell byggnad som förr i tiden brukades av bönderna vid slåtterarbete vid fäbodvallarna långt ute på fjället. Efter avslutad arbetsdag kunde slåtterfolket använda störröset som rastställe och även som övernattningsbostad.

Vallabod

Gäster har tillgång till en vallabod. Stugnyckeln passar i låset.

I vallaboden finns porträttgalleri, Skiers Hall of Fame, för ett stort antal framgångsrika skidåkare. Porträtt med autografer under. Kriteriet för att hamna i Skiers Hall of Fame är att vara guldmeljör i OS eller VM, ha vunnit en världcups-tävling eller vara vinnare i Vasa-loppet.

För närvarande finns 53 porträtt med olika skidstjärnor.

Tvättstuga

Gäster har tillgång till en tvättstuga. Stugnyckeln passar i låset.

Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Tvättmaskin med snabbprogram.